2021-03-14 09:05Pressmeddelande

Hemmakebab på väg att bli barnfamiljernas nya helgfavorit

Under pandemiåret fortsatte kebaben sin resa in på barnfamiljernas middagsbord. Amir Kheirmand, vinnare av Sveriges Mästerkock år 2014 ligger bakom idén och företaget Schysst käk. Ett snabbväxande hemmakebabkoncept med färsk kebab och olika tillbehör. 

Schysst käk är störst i kategorin med över 3 miljoner sålda förpackningar. Produkterna finns i dagligvaruhandeln i hela Sverige och hälften av sortimentet är veganskt.

“Vi har sedan starten 2015 hela tiden utvecklat vårt sortiment för att förenkla och förgylla vardagen för alla som vill ha lite mer helgkänsla i livet. Det som vi har märkt under det senaste året är att Svenskarna börjar äta sin kebab precis som den ska ätas. Du plockar de tillbehör du vill ha och alla i familjen kan vara med och göra sin grej! Ungefär som tacos, men mycket roligare och mer varierat.” säger Amir Kheirmand, VD och grundare.

Kebabkategorin växer snabbt och Schysst käk fortsätter sin satsning mot Svenskarnas middagsbord. I ett nytt samarbete tillsammans med populäre rapparen Mange Schmidt som bland annat står bakom hittarna “Glassigt”, “Giftig” och kokboken “Streetfood” släpps nu låten “Gör din grej”. 

“Mange Schmidt är en riktig streetfoodälskare, vi träffades för många år sen när vi satt i juryn på en streetfoodtävling. Nu när vi på Schysst käk ville sprida en skön känsla, glädje och hopp under pandemin så hörde vi av oss till Mange. Han gillade vår idé och vi är superglada över vårt samarbete.” säger Amir Kheirmand, VD och grundare.

Singeln “Gör din grej” släpps på Spotify och andra streamingplattformar 14 mars. I samband med det kommer även låten att höras i reklamfilmer för Schysst käk på TV4 och i digitala kanaler. Musikvideon släpps på Schysst käks Facebook, Instagram och Youtubekanal 14 mars kl. 20.00.

 Om Schysst käk

Schysst käk är störst i Sverige på hemmakebab. Företaget är startat av vinnaren av Sveriges mästerkock 2014, Amir Kheirmand. Med visionen om att lösa vardagsstressen med snabb, enkel och god mat som passar alla är Schysst käk ett av de mest snabbväxande företagen inom kategorin. Hälften av produkterna är veganska och i sortimentet finns allt från olika typer av kebab och gyros till såser, pitabröd, pizzakit och tillbehör. Schysst käk finns i hela Sverige och hittas i kyldiskarna och online hos ICA, Coop, Hemköp, Willys, Citygross, Mathem.se och Mat.se.


Kontaktpersoner

Jonas Maandi Wallin
Press & Media
Jonas Maandi Wallin