2021-09-07 12:59Nyheter

Sveriges största kebabundersökning släpps på kebabens dag 11 september

På kebabens dag 11 september släpps Sveriges största kebabundersökning, Svenskarna och kebaben. Bland resultaten avslöjas det bland annat hur TikTok-användare tänker om kebab, vilken kebabsås som krossar allt motstånd och hur de som äter kebab i sängen väljer att äta sin kebab. 

YouGov har på uppdrag av Schysst käk undersökt svenskarnas kebabvanor. På kebabens dag koras bland annat vinnaren av Sveriges bästa kebabstad, det blir officiellt vilken kebabrätt som är populärast och regionala kebabskillnader från norr till söder avslöjas för första gången sedan kebaben kom till Sverige på 1980-talet. 

- Vi har alltid hemmakebab på hjärnan. Och nu har vi det också i hjärnan. Svenskarna och kebaben är en riktigt matig rapport med massor med mustig kebabfakta från hela landet, säger Amir Kheirmand, vinnare av Sveriges Mästerkock och grundare av Schysst käk. 

Undersökningen bygger på svar från 2013 respondenter i Sverige och är den första stora studien där en av Sveriges vanligaste maträtter undersöks. 

- Vi tyckte att det var på tiden att svenskarnas kebabvanor undersöktes på djupet. Vi ser att försäljningen av hemmakebab ökar i raketfart år för år och kebaben har på riktigt flyttat in på Svenska folkets middagsbord runt om i landet, säger Amir Kheirmand, vinnare av Sveriges Mästerkock och grundare av Schysst käk. 

Fokusområden i Svenskarna och kebaben 2021:

  • Kebabtopplistor - nationellt och regionalt

  • Landet runt med kebaben

  • Sociala medier-användande och kebaben

  • Barnfamiljer och kebaben

  • Kvinnor, män och kebaben

  • Hushållsinkomsten och kebaben

  • Yrkesgrupper och kebaben

  • Åldern och kebaben

 

Svenskarna och Kebaben publiceras på Kebabens dag 11 september på: www.schysstkak.se/svenskarna-och-kebaben 

För förhandsinformation, datauttag och grafik kontakta: jonas.wallin@schysstkak.se


Om Schysst käk

Schysst käk är störst i Sverige på hemmakebab. Företaget är startat av Amir Kheirmand, vinnare av Sveriges Mästerkock. Hälften av produkterna är veganska och i sortimentet finns allt från olika typer av kebab, falafel och gyros till såser, pitabröd, pizzakit och tillbehör. Schysst käks produkter produceras i Sverige och finns i kyldiskarna och online hos ICA, Coop, Hemköp, Willys, Citygross, Mathem.se och Mat.se


Kontaktpersoner

Jonas Maandi Wallin
Press & Media
Jonas Maandi Wallin