2022-10-03 18:27Nyheter

Schysst käk vinner Stora Näringslivspriset 2022

Fotograf: Pia Nordlander BildNFotograf: Pia Nordlander BildN

Under Stora Näringslivsdagens galamiddag på The Steam Hotel stod det klart att Schysst käk tilldelas Stora Näringslivspriset 2022 för sin tillväxtresa med Hemmakebab som på kort tid blivit en ny helgfavorit hos de svenska hushållen.

– Wow! Det är superroligt att vi blir uppmärksammade här hemma i Mälardalen. Vi är otroligt stolta över hela teamets insats. Tillsammans håller vi på och bygger ett av de starkaste varumärkena i dagligvaruhandeln. Och var gör man inte det bäst än i staden där dagens ICA föddes ur Hakon Swensons inköpscentral?, säger Amir Kheirmand, vd och grundare av Schysst käk

Juryns motivering lyder:

Årets pristagare är ett nytänkande entreprenörsdrivet företag som är här för att utmana sin bransch. Företaget ligger i framkant och är goda förebilder för Västmanland och för alla som bor här. Med en stor energi och lust har de utmanat det traditionella fredagsmyset. De har på ett folkligt och schysst sätt lyckats göra en enorm resa som vi ser fortsätter länge till.

Priset är instiftat av Handelskammaren Mälardalen och delas ut i syfte att uppmärksamma företag i Västmanland och dess betydelse för regionens tillväxt och utveckling. Kriterierna för priset, som har delats ut sedan 2016, är:

  • Företaget har en betydande verksamhet i Västmanlands län
  • Driver ett företag med hållbar lönsamhet och positiv utveckling
  • Genom gott ledarskap och affärsmässighet vara en förebild för andra företag i länet
  • Genom sin verksamhet och sitt engagemang ha bidragit till att utveckla näringsliv och/eller samhälle
  • Arbetar aktivt för att minska miljö- och klimatpåverkan i sin verksamhet
  • Har förmåga att driva utvecklingen framåt i sin branschOm Schysst käk

Schysst käk är störst i Sverige på hemmakebab. Företaget är startat av Amir Kheirmand, vinnare av Sveriges Mästerkock. Hälften av produkterna är veganska och i sortimentet finns allt från olika typer av kebab, falafel och gyros till såser, olika bröd och tillbehör. Schysst käks produkter produceras i Sverige och finns i kyldiskarna och online hos ICA, Coop, Hemköp, Willys, Citygross, Mathem.se och Mat.se


Kontaktpersoner

Jonas Maandi Wallin
Press & Media
Jonas Maandi Wallin